Competitie in COVID-19 Tijden bij de LLTC - lees hier de regels

06 september 2020


Competitie in Covid 19 tijden op LLTC 

Tennis is een veilige sport, maar het is wel belangrijk dat we ons blijven houden aan de geldende maatregelen vanuit de overheid. Om sporten op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken, hebben NOC*NSF en de gezamenlijke sportbonden het specifieke protocol Verantwoord Sportenopgesteld. De KNLTB heeft daarnaast Aanvullende richtlijnen voor tennis en padel opgesteld en Tips en adviezen KNLTB Competitie 2020.  

Bij klachten blijven spelers thuis.

Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan de wedstrijden.  

·       Samen reizen met de auto mag, ook als je niet tot hetzelfde huishouden behoort. Het advies is om wel een mondkapje te dragen in de auto als je 13 jaar of ouder bent. Maar als het kan, kom zoveel mogelijk op de fiets.

·       Geef elk team (ook de bezoekende teams) indien mogelijk een vaste plek op het terras of in het clubhuis. Daar kunnen ze vooraf, tijdens en na afloop van de wedstrijden plaats nemen. Houd daarbij rekening met de 1.5 meter afstand. En natuurlijk geldt hier de basisregel, schud geen handen bij aankomst en vertrek.

·       Bij ontvangst van de teams en na afloop van de wedstrijden is het gebruikelijk wat met elkaar te drinken en eventueel te eten. Hierbij gelden uiteraard de horecaregels, dus 1.5 meter afstand en een vaste zitplaats. 

·       Registratie van contactgegevens en gezondheidscheck bij alle spelers die gebruik maken van de horecafaciliteiten op de vereniging is noodzakelijk (sinds 10 augustus). Vraag de spelers direct na de ontvangst dit te doen via het schrift bij de entree.

·       Houd 1.5 meter afstand, geef elkaar de ruimte. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Alleen tijdens de wedstrijd is de 1.5 meter afstand niet noodzakelijk, want normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd toegestaan voor alle leeftijden. Vooraf, tijdens het wisselen van baan en na afloop van de wedstrijd dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de baan, in de kleedkamer, op het terras en in het clubhuis. Handen schudden en high fives doen we dus even niet. Tip: de racket high five.

·       Bij slecht weer kunnen de VCL en aanvoerders de situatie en weersvooruitzichten ter plekke beoordelen en beslissen de wedstrijd te staken of te verplaatsen.

·       Bij een positieve test binnen een team tijdens de competitie, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als spelers tijdens een wedstrijd niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als “overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

·       In principe worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team één of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld tenzij de GGD anders aangeeft. Het team kan in overleg met de VCL een vervanger regelen. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de KNLTB over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.   

Nieuwscategorieën