De Trainers

Zomertraining 2023

Inschrijven voor de zomertraining kan t/m13 februari 2023.

Wil je informatie, een proefles of heb je andere trainingsvragen voor ons, stuur een email naar [email protected] en wij komen er zo snel mogelijk bij je op terug.

Blijf gezond!  

Timo, Ramon, Andoni, Giordy

 ***********************************

TRAINING VOOR VOLWASSENEN

Eind maart beginnen de zomertrainingen, bestaande uit 18/19 lessen. Er is geen training tijdens de schoolvakanties, in de Jaaragenda kunt u zien wanneer er geen training is.

Inschrijving voor het volgen van trainingen geschiedt voor aanvang van het seizoen. Alle senioren zijn hier in januari per e-mail over geïnformeerd. Onder ZOMERTRAINING kunt u alles nog eens nalezen en de inschrijfformulieren vinden.
 
Diverse trainingsvormen
Hieronder staan de diverse trainingsvormen uitgelegd met onderaan deze pagina een tarievenoverzicht.

Groepstraining
Eén keer per week, gedurende 19 weken in een groep van max. vier personen. U kunt met drie andere leden een groep vormen en dit opgeven of u geeft zich individueel op en wordt in een groep ingedeeld. De trainers zullen de groepen samenstellen waarbij rekening wordt gehouden met speelsterkte. Het aantal lessen voor een groepstraining is 19.

Competitietraining
Competitiespelers die samen met hun team willen werken aan techniek en spelinzicht kunnen zich opgeven voor de competitietraining. Deze training bestaat  ook uit 19 lessen.

Privé-training
​
Het is mogelijk om privé-training te volgen - eventueel naast uw groepstraining - om gericht aan uw techniek te kunnen werken.
 

TRAINING VOOR JUNIOR LEDEN

Onder leiding van onze professionele trainers starten de zomertrainingen. Er zijn in principe geen trainingen tijdens de vakanties, in de jaaragenda kun je zien wanneer er geen training is.

Alle kinderen die tijdens het lopende verenigingsjaar (aanvang 1 januari) 8 of 9 jaar zijn of zullen worden, zijn aspirant-juniorlid (in 2023 betreft dit kinderen die in 2014 en 2015 zijn geboren). Zij zijn aspirant-juniorlid tot en met het kalenderjaar waarin ze 10 jaar worden.

Alle kinderen die tijdens het lopende verenigingsjaar 10 jaar zijn of worden, zijn juniorlid tot en met het kalenderjaar waarin zij 18 jaar worden.

Kinderen die in het lopende verenigingsjaar 6 of 7 jaar zijn of worden kunnen bij ons de basisbeginselen van tennis leren in onze Mini & Maxi trainingen en volgen een wekelijkse groepstraining in het zomerseizoen, behalve in de vakantieperiode. De Mini's & Maxi's zijn lid van de vereniging maar betalen geen contributie.

Alle activiteiten voor de junioren worden vermeld bij "Evenementen" en zijn te vinden in onze regelmatig verschijnende digitale nieuwsbrief. 
​
Juniorleden kunnen groepstrainingen volgen en worden op basis van ervaring, inzet, leeftijd, speelsterkte en beschikbaarheid ingedeeld.

De diverse trainingsvormen worden hieronder uitgelegd.

Groepstraining 
Junioren krijgen één keer per week groepstraining gedurende 19 weken in groepen van 4 tot max. 8 kinderen. De lesduur is 50 minuten met 5 minuten voor inlopen/opwarmen en 5 minuten ballen rapen/ banen vegen. De trainers delen de groepen met de Jeugdcommissie in op basis van leeftijd, ervaring, speelsterkte en beschikbaarheid.  Nieuwe juniorleden worden benaderd om even voor te spelen om hun speelsterkte te bepalen.

Competitietraining
Ieder jaar wordt er naar sterkte en inzet gekeken en wordt een aantal kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan de Jeugdcompetitie van de KNLTB. De kinderen, die volgens de trainers voor competitiedeelname in aanmerking komen, worden benaderd door de Jeugdcommissie. Alle competitiespelers volgen gedurende 19 weken verplicht één uur per week competitietraining met het competitieteam, naast de normale groepstraining. De indeling geschiedt zoveel mogelijk in teamverband in een groepsgrootte van 4 tot max. 6 kinderen.

Privé trainingen 
​In overleg met de trainers kan er, naast een groepstraining, ook privétraining gevolgd worden voor een lesduur van 25 of 50 minuten.