Junior & Senior Competitie

COMPETITIE JUNIOR. 

Er wordt met veel enthousiasme competitie gespeeld bij de LLTC. Voor de jeugd zijn er altijd meer kinderen die willen spelen dan dat we plekken hebben. Als je graag competitie wilt spelen kun je meer informatie hieronder vinden en anders een e-mail sturen naar Sabine Timmer en Sylvia van der Raad [email protected]
 
Sylvia van der Raad
 
Regio Utrecht

LLTC behoort tot het district Utrecht/regio Midden. Er worden door ons teams ingeschreven voor de districts- en landelijke competitie op verschillende niveaus en in diverse categorieën. Voor een overzicht van de diverse soorten competitie verwijzen wij u naar de KNLTB site.

Rood, Oranje, Groen, Geel 11 t/m 14 en Geel 11 t/m 17

Voor alle speelsterkte is er wel een competitie soort. Alle jeugdcompetitie wordt op zondag gespeeld.

De Rood competitie is een keer of 5 per competitie seizoen. Het is voor de kids leuk om echt voor punten te spelen en voor ouders vooral leuk om de progressies en eerste wedstrijden te zien. Per keer is het 1 - 2 uur. 

Oranje gaat alweer een stap verder. Iets grotere banen en hardere ballen en iedere pot speel je voor meer punten. Op dit niveau zie je duidelijk de wedstrijd vooruit gaan. Ook de kinderen zijn fanatiek en vechten voor elk punt. Oranje Competitie is 5 keer per competitieseizoen. Reken op ongeveer 3 uur per keer voor deze competitie.

Groen wordt al gespeeld op een voledige baan, alleen de ballen zijn nog iets zachter dan een reguliere gele bal. Er wordt 7 keer per competitie seizoen gespeeld en gemiddeld duurt een speeldag tussen de 3 - 5 uur. Dit ligt voornamelijk aan het aantal banen die beschikbaar zijn per club. 

Geel competitie is een competitie vergelijkbaar met de senioren competitie. 4 - 6 uur per speeldag is waar op gerekend moet worden. Er wordt 7 keer per competitie seizoen gespeeld. 

De competitiekinderen worden aan de hand van een aantal criteria door onze trainers geselecteerd in alle leeftijds- en speelsterktecategorieën. 

Door de enorme vraag naar competitie nemen wij als club de jeugdcompetitie serieus. Het spelen van wedstrijdtennis in competitieverband is niet alleen bevorderlijk voor sociale ontwikkeling door een unieke combinatie van teamsport met individuele aspecten, ook is verbetering van je spel een groot doel.

Een belangrijk criterium voor het spelen van de jeugdcompetitie is dat wij van de kinderen die worden geselecteerd een grote enthousiasme en inzet verwachten. Competitiespelers zullen twee keer per week trainen in het zomerseizoen en één keer in het winterseizoen. De technische commissie informeert de kinderen die door de trainers geselecteerd zijn voor de competitie en naar aanleiding van beschikbaarheid worden de teams samengesteld en in december ingeschreven bij de KNLTB voor het voorjaar en april voor het najaar.

Begeleiding
Tijdens het competitieseizoen wordt ook van de ouders een bijdrage verwacht bij de begeleiding van de teams. Dit houdt niet alleen in dat zij gereden moeten worden naar uitwedstrijden, ook krijgen zij graag positieve steun en aanmoediging vanaf de kant. Iedere club die aan de competitie meedoet is verplicht een competitiedag op haar park in goede banen te leiden door de aanwezigheid van een gecertificeerde dag-VCL (Verenigings Competitie Leider). Deze functie wordt door alle gecertificeerde ouders samen gedaan. Wij vragen dus dat ouders van competitiespelers deze training van 1 avond en examen (op afstand via de computer) doen om bij te dragen aan het goede verloop van de competitiedagen. 

Voor vragen/opmerkingen over de KNLTB juniorencompetitie kunt u contact opnemen met onderstaande personen. 

Sabine Timmer of Sylvia van der Raad
 

COMPETITIE SENIOR. 

Henriëtte Willems-ter Keurs, Nadine Henselijn en Willemijn Franken begeleiden als competitieleiding de seniorencompetitie van de LLTC.
 
Teams bestaan uit minimaal 4 personen en per competitie wordt een bijdrage per team gevraagd. Deze bijdrage varieerd per competitie soort. Wij bieden zowel de voorjaars-, zomer- als najaarscompetitie aan op verschillende dagen in de week.
 
Rond november wordt er een e-mail gestuurd omtrent de voorjaars/zomer competitie. Op dat moment kunt u zich aanmelden via [email protected].  Rond april wordt een e-mail gestuurd naar alle leden omtrent de najaarscompetitie.

Wilt u een team inschrijven, invallen, heeft u vragen, problemen of andere zaken aangaande de competitie kunt u bij één van de dames terecht. Ze zijn tevens het aanspreekpunt richting de KNLTB als er vragen of opmerkingen zijn die te maken hebben met de KNLTB of met andere verenigingen. 
 
Als u zelf niet deelneemt aan de competitie is het een mooie gelegenheid om op deze dagen eens een kijkje te komen nemen. Prachtige wedstrijden verzekerd!
 
                                   
Henriette Willems    Nadine Henselijn      Willemijn Franken

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 531 1082

Adres

Eemnesserweg 33
1251 NB Laren

KVK-nummer

40516127